כמו שרשמתי ישנן שתי סיבות עיקריות להיווצרות דלקת גידים:
1. ניהול עומס לא חכם.
2. לקות תנועתית או יציבתית הגורמת לעומס להתפזר לא נכון.
באוכלוסיה לא מתאמנת לרוב מדובר בשתי הבעיות יחדיו.
מבחינת עומס הגוף פשוט מאוד חלש ולא מאומן ולכן הוא לא סוחב את העומס היומיומי בצורה יעילה, וזה יכול להיות אפילו נגזרת של פעולות פשוטות ברמה של עמידה ממושכת או ישיבה ממושכת.
מבחינת הסעיף השני בגלל חוסר שימוש מתפתחות הרבה לקויות תנועה ולקויות יציבה שגורם לעומס היומיומי להשפיע חזק יותר על על אזורים מסויימים בגוף, וזה סעיף שאני עד אליו בכל פעם שמתאמן חדש מגיע אלי לאבחון, רמת הניוון אצל אוכלוסיה לא מתאמנת יכולה להגיע למצב מאוד לא בריא.
אצל אוכלוסיה מתאמנת לרוב יהיה מדובר באחת משתי הבעיות:
הנפוצה ביותר הוא ניהול עומס לא חכם בתכנית האימון שגורם לעומס לגדול במשוואת עומס התאוששות. בנוסף, וזה טריקי, במיקרים מסויימים תכנית האימון אצל מתאמנים כתובה לאורך זמן בצורה לא מאוזנת וגורמת לאי איזונים בין שרירים נגדיים בגוף מה שגם עלול לגרום לדלקות להתפתח.
גם הסעיף השני יכול להתקיים, אם כי פחות נפוץ אבל גם אצל אוכלוסיה מתאמנת יוצא לי לגלות לא מעט ליקויים תנועתיים.
בשתי האוכלוסיות הפתרון יהיה זהה:
1. מבחינת הראשון אנחנו נדאג לאזן את משוואת עומס והתאוששות, באוכלוסיה מאומנת אנחנו נשכתב את התכנית בצורה חכמה ונכונה. באוכלוסיה לא מאומנת המטופל יהיה חייב להתחיל להתאמן בתכנית חכמה לרוב במקביל להתאוששות הדלקת.
2. מבחינת הסעיף השני, אנחנו נבצע אבחון תנועתי בהתאם למיקום הבעיה ונרשום תרגילים שיתקנו את התנועה של האזור וישנו את חלוקת העומס על האזור.
לסיום, דעו לכם שדלקות גידים הן דבר פתיר כמו כל בעיה ברגע שניגשים ופותרים אותה מהמקור וחבל להמשיך לסבול.
**חשוב להגיע לגורם רפואי לאבחן שבאמת מדובר בדלקת גידים